вівторок, 5 січня 2021 р.

Обов’язковим атрибутом різдвяних свят для нас є колядки, - Ольга Пилипчук, студентка факультету

 Я впевнена, що Новий Рік та Різдво – це ті надзвичайно особливі свята, які із захопленням чекає кожна родина і вірить, що вони подарують щось таємниче та особливе. Усі загадують заповітні бажання і надіються, що вони обов’язково здійсняться.


Наша сім’я Новий Рік святкує у вузькому колі, що відчутно сприяє укріпленню стосунків із близькими та створює особливу атмосферу зближення. У такий період завжди проявляються внутрішньосімейні традиції, що міцніли впродовж багатьох років.


Один із новорічних ритуалів у нас існує давно. Щороку ми записуємо перелік найбільш образливих та болючих моментів минулого року на папірці і спалюємо його, для того щоб звільнитися від неприємного і зустріти наступаючий рік із новими силами. Після чого кожен складає новий список, але вже із бажаннями та обіцянками на майбутній рік.


За останніх два роки у нас увійшло за правило власноруч майструвати декілька ялинкових іграшок, і обов’язково виготовляти фігурку тварини, яка символізує прийдешній Новий Рік. І, звичайно, ніхто не обходиться без подарунків. Хоч в існування Діда Мороза вже, ясне діло, ніхто з нас не вірить, проте до цих пір непомітно ми підкладаємо один одному подарунки під ялинку.


Обов’язковим атрибутом різдвяних свят для нас є колядки. Уже довгий час на кожне Різдво ми слухаємо інструментальні різдвяні мелодії та українські народні колядки, а починаючи з минулого року, ще й грецькі (а цьому вже посприяла моя любов до грецької культури), тому я вже підшуковую нові грецькі колядки і додаю в плейлист минулорічні, ті, які сподобалися всім нам.

Хочу, щоб 2021 рік став для кожної сім’ї радіснішим та продуктивнішим за всі попередні! Нехай цей рік буде роком чудес! Бажаю, щоб усталені сімейні традиції сприяли формуванню емоційних ниточок, які пов’яжуть усіх членів сім’ї. Щиро зичу усім родинам миру, благополуччя, здоров’я та щастя! 


 



Немає коментарів:

Дописати коментар