субота, 27 вересня 2014 р.

ТВОРИМО МАЙБУТНЄ РАЗОМ



В ході тижня першокурсника на факультеті  психології  22 вересня відбулась презентація 10-річної діяльності євро клубу «СВІТ». Рада клубу, а це найбільш активні і проєвропейські  студенти  факультету разом із своїм незмінним куратором доцентом СНУ імені Лесі українки Філіпповою Інесою Юріївною, представили свою активну діяльність. Студенти розповідали першокурсникам про справи, які найбільше запам’яталися  і залишаться на все життя в пам яті  про навчання та захоплюючу громадську волонтерську роботу на факультеті. До такої діяльності віднесли: участь у міжнародній конференції про життя та діяльність Януша Корчака,Школу діалогу культур, постановку казки для дітей в будинку дитини, зустрічі з гостями з Канади та Японії, виїзди на науково-практичні семінари до Польщі,Чехії,Хорватії тощо.  

На зустріч з першокурсниками та євроклубівцями прийшли цього разу Ядвіга Демчук – викладач польської мови від Консульства Республіки Польща в Луцьку та доцент кафедри загальної та соціальної психології Володимир Хомик.

Пані Ядвіга Демчук присвятила свій виступ 25-річчю вільних виборів у Польщі та руху «Солідарності» та пригадала свої переживання під час військового часу у Польщі, що надзвичайно вразило українську молодь. 




Власним досвідом культур в контактах, перебування в університетських установах, соціальних практик США поділився з першокурсниками факультету Володимир Хомик. Він розповів про схожості й відмінності в ментальностях, ідентичностях, традиціях українців та американців. Подав цілий ряд позитивних параметрів цитаделі демократії.



   

Немає коментарів:

Дописати коментар