субота, 4 жовтня 2014 р.

КОНГРЕС ІНІЦІАТИВ СХІДНОЇ ЄВРОПИ



На шляху активної інтеграції та наукової співпраці

   Вже в третє Люблін (Польща, 2-4 жовтня 2014р.) проводить Конгрес ініціатив Східної Європи. Делегація кафедри загальної та соціальної психології (Засєкіна Л.В., Філіппова І.Ю., Кихтюк О.В., Кульчицька А.В.) та представники студентського самоврядування з міжнародної діяльності (Брагіна Катя та Засєкіна  Дар я) вперше представляли факультет психології СНУ імені Лесі Українки на Конгресі. Організатори Конгресу представили стратегії участі громадян в економічній, політичній та культурній сферах та їх вплив на якість життя. Луцьк є містом побратимом Любліна і тому участь у Конгресі  в період європейської інтеграції України відкриває великі можливості для самореалізації соціально активним і працелюбним науковцям.  

   Участь з польської сторони взяли представники Канцелярії Президента Польщі, Сейму та територіальних громад Люблінського воєводства. З української сторони нам вдалось почути виступ представника Міністерства закордонних справ України і  попрацювати на пленарних засіданнях, в дискусійних колах та майстер – класах з учасниками з Сум, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Львова та  познайомитись з представниками Польщі,Грузії, Молдови,Білорусії. Всі учасники Конгресу познайомились з цікавою культурною програмою, а саме:стародавніми піснями Європи та традиційними польськими стравами.

   Робоча група кафедри представила на Конгрес проект прикордонного співробітництва «ПРОТИДІЯ КСЕНОФОБІЇ ТА АГРЕСІЇ СЕРЕД  МОЛОДІ  В ПРИКОРДОННИХ  РЕГІОНАХ  УКРАЇНИ ТА ПОЛЬЩІ».

   В рамках співробітництва університетів України та Польщі, як приклад активного впливу на локальні стратегії розвитку та практики співробітництва міст з університетами, нами були підготовлені пропозиції науковим партнерам факультету психології Вищої школи Економії та Інновацій  в Любліні (ректором підписана Угода про співробітництво наших вузів). Пропозиції презентували на зустрічі з науковцями даного вузу професор Л.Засєкіна і доцент І.Філіппова. В ході зустрічі 3 жовтня делегації обмінялись збірниками наукових праць обох вузів “Психологічні перспективи”,”Образ дитинства і система освіти” (Україна) та  “Horyzonty psychologii”, “Studia і Prace Pedagogiczne” (Польща) і висловили побажання подальшої співпраці та мобільного обміну делегаціями викладачів і студентів.








Немає коментарів:

Дописати коментар