субота, 7 березня 2015 р.

ОГОЛОШУЄЬСЯ НАБІР НА НАВЧАННЯ




Загострення соціально-політичної ситуації в Україні, поглиблення умов невизначеності і невпевненості у завтрашньому дні породжує  тривогу, емоційну напругу, страхи, пригнічення активності, порушення у сімейних та ділових стосунках. Такі обставини вимагають формування неабиякої емоційної витримки,  правильного світогляду, знань у наданні психологічної підтримки собі і близьким. Для вирішення цих та інших психологічних негараздів, покращення зовнішнього і внутрішнього світу кожної людини. викладачі кафедри загальної та соціальної психології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки пропонують навчальний курс «Психологія для життя».

Запропонована програма включає в себе такі напрями роботи, як  «Гендерна компетентність особистості». Метою цього спецкурсу  є розвиток гендерної компетентності особистості, яка за своєю суттю передбачає формування особистостей, готових до самореалізації у різних сферах суспільного життя (сім’я, розподіл праці, професійна діяльності, сфера відпочинку тощо) незалежних від ґендерних стереотипів. Предмет спрямований на формування якостей, рис, властивостей,  які визначають ставлення людей до представників іншої статі, дають людям більшу свободу вибору для самореалізації, допомагають бути достатньо гнучкими, використовувати різні можливості поведінки.

Спецкурс «Пам’ять та інтелект» дасть можливість слухачам покращити свою пам’ять і свій інтелект в різному віці, дізнатися про останні наукові досягнення в цій галузі і їх практично застосовувати.

Основи творчого розквіту особистістю її потенціалу, механізми самовираження, розширення особистого досвіду, самопізнання, внутрішньої інтеграції особистості (різних її аспектів і компонентів) та інтеграцію з зовнішньою реальністю посередництвом атр-продуктів та арт-терапії розкриє курс «Психологія творчості». Він буде орієнтований і націлений на те, аби дати учасникам цієї навчальної програми практичні навички застосування різних форм арт-терапії (малюнку, казкотерапії, лялькотерапії, ліпки, фототерапії і т. ін.), можливість розкрити і втілити власний творчий потенціал, сформувати власну активну життєву позицію, розвинути впевненість у своїх силах, а також оволодіти навичками використання творчості при роботі з особистісними кризами, із ресурсами здоров’я особистості, при роботі з гіперактивними, агресивними, тривожними дітьми тощо.

Долати страх і його негативні впливи, вивільняти енергію для творчості та духовного зростання слухачі будуть на навчальному курсі «Подолання страхів та фобій».

На розкриття основи збереження здорового тіла за умови існування у людини здорового духу буде спрямований предмет навчального курсу «Психічне здоров’я людини».  Упродовж  курсу слухачі ґрунтовно ознайомляться із основними психічними розладами: тривожністю (соціальною фобією, обсесивно-компульсивним розладом, панікою тощо), депресією, розладами харчової поведінки, психічною травмою, та основними психотерапевтичними напрямами допомоги для досягнення здоров’я.

Досягти гармонії у стосунках з дітьми з допомогою маленьких кроків  гармонійного спілкування слухачам допоможе курс «Ефективність батьківського навчання, виховання та спілкування».

У формі воркшопу буде проведений курс «Професійні деформації та їх подолання для збереження якості життя людини». Мета воркшопу – ознайомлення з теоретичними та практичними основами забезпечення якості життя фахівців, комплексна діагностика професійних деформацій, деструкцій і адикцій державних службовців, а також використання когнітивно-поведінкових технік і майндфулнес орієнтованої терапії для підвищення професійного здоров’я, якості життя і професійного довголіття.

Чекаємо на вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар