пʼятниця, 11 грудня 2015 р.

IV мжнародна конференція


8-9.12.2015р. відбулась ІУ Міжнародна наукова конференція «ПСИХОЛОГІЯ ЦІННОСТЕЙ на початку  ХХІ століття»   на базі Вищої школи економії  та інновацій в Любліні. Співорганізаторами конференції були Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки (факультет психології) та Державний університет імені Олександра Пушкіна в Бресті.
   Про систему цінностей студентської молоді прикордонних регіонів України   (за матеріалами досліджень у Волинському регіоні) на Пленарному засіданні конференції виступили члени Товариства, викладачі СНУ: Інеса Філіппова, кандидат психологічних наук і  Юлія Ємельянова, доктор філософських наук.
   Було зроблено аналіз ціннісних орієнтацій та уявлень сучасної молоді Волинського регіону. Подано результати емпіричного дослідження соціальних цінностей особистості, спираючись на відомі аксіологічно-психологічні доробки, досягнення української, польської та світової соціальної психології та філософії. Під час кризи та трансформаційних змін в українському суспільстві психологи досліджували рівень толерантності української молоді у прикордонному регіоні, використовуючи у тому числі й авторські методики. Результати дослідження дозволили зробити висновки про те, що в ціннісній матриці молодого покоління сучасних українців Волинського регіону переважають сімейні та професійні цінності, а такі як демократія, солідарність, незалежність та свобода представлені рівнозначно. Авторами доведено, що молоде покоління має середній рівень толерантності щодо кризового стану інституцій суспільства.







Немає коментарів:

Дописати коментар