середа, 3 грудня 2014 р.

конференція «Будуємо нову Україну»



26 - 27 листопада 2014 року  у Національному університеті «Києво-Могилянська академія»  з ініціативи Українського Фулбрайтівського кола та програми імені Фулбрайта в Україні відбулася конференція «Будуємо нову Україну».  Фулбрайтіський професор, учасник програми  Fulbright Scholar Program, 2010-2011, University of Central Arkansas,  доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри загальної ат соціальної психології  Східноєвропейського національного університету Лариса Засєкіна виступила співмодератором круглого столу «Освіта як інструмент модернізації суспільства».

Конференцію відкрила Тетяна Ярошенко, голова правління Українського фубрайтівського кола, яка зазначила про важливість досвіду і активності фулбрайтівців у розбудові економічно і політично незалежної України. Від Міністерства освіти і науки України виступила Інна Совсун, яка підкреслила готовність профільного міністерства до співпраці з досвідченими освітянами,  для того щоб урахувати усі рекомендації та побажання у реформування сучасного університету.

Лариса Засєкіна виступила із доповіддю «Академічна, організаційна, фінансова, кадрова автономія університетів  як траєкторія розвитку вищої освіти в Україні», у якій представила основні бачення розвитку вітчизняних вишів з урахуванням світового досвіду та Нового закону про вищу освіту в Україні. А також презентувала підсумки роботи круглого столу «Освіта як інструмент модернізації суспільства» та узагальнила рекомендації, створені робочою групою конференції, для МОН України.







Немає коментарів:

Дописати коментар