середа, 12 листопада 2014 р.

КРОК ДО ІНТЕГРАЦІЇ ТА АКТИВНОГО ПІЗНАННЯ СВІТУ



12 листопада 2014 року  відбулось ювілейне  засідання євроклубу «СВІТ» на факультеті психології. З нагоди свята на зустріч з євроклубівцями завітали гості: професор Засєкіна Л. В. та професор Джон МакКейб-Янкі з США. Всім присутнім була представлена презентація про історію створення клубу та його десятирічну діяльність. А наш гість із Канзасу розповів про себе, свою родину, американські традиційні свята  та порівняв  діяльність викладачів в Україні та США з ілюстрацією лекцій та семінарів в  країнах. 
   Євроклуб «СВІТ» об’єднує всіх небайдужих студентів факультету психології та бажаючих студентів з інших факультетів університету. Незмінним куратором клубу вже десять років є доцент  кафедри загальної та соціальної психології Інесса Юріївна Філіппова. Наш викладач, друг і порадник, вона постійно спонукає нас до актуальних наукових і прикладних досліджень та цікавих поїздок як в Україні, так і в різні країни світу. Заснований в 2004 році, клуб швидко набирає обертів і уже в 2005 його члени починають організовувати зустрічі з студентами та аспірантами Варшавського університету, проводять Тиждень міжкультурної співпраці на факультеті. Окрім того, члени клубу публікують свої наукові статті в наукових збірниках «Актуальні проблеми сучасної психології», «Образ дитинства і система освіти». У клубі активно вивчаються іноземні мови та здійснюються крос-культурні дослідження. Це дає студентам змогу наблизитися до європейської культури та розширити свій кругозір. Також  активні студенти залучаються до організації та участі в міжнародних науково-практичних конференціях, а саме: «Реформування дошкільної освіти та становлення життєвої компетентності дошкільника» (2008), «Культура і розвиток особистості: міфи і реалії в психології та педагогіці»(2010),«Концептуальні погляди Януша Корчака  як важливі духовні   цінності   на сучасному етапі» (2012). Уже з 2012 року починається пізнання системи освіти в ЄС, в якому беруть участь як студенти, так і викладачі. Цього ж року ми ознайомилися з системою дошкільної освіти в  Варшаві та діяльністю психологів у Гданському університеті. Вже у цьому році нам вдалося взяла участь у Конгресі Ініціатив Східної Європи (жовтень 2014, Люблін) та міжнародному науково-практичному семінарі «Вплив середовища на психічний розвиток особистості - смислове пізнання світу» (Польща-Німеччина,листопад 2014).

   У різні роки очолювали євроклуб «СВІТ» і були обрані президентом клубу наступні студенти:Остапйовський Олександр,Шермолович Тетяна; Максимчук Ірина; Сомов Вадим; Метілка Юлія; Ганущак Оксана; Крупич Софія; Березовський Костянтин; Синявська Санта.



Інформацію підготувала Брагіна Катерина,

президент євроклубу «СВІТ»












Немає коментарів:

Дописати коментар